GIGABYTE Trusted Platform Module GC-TPM2.0 SPI 2.0 modul

Blagovna znamka: Gigabyte
Dobavljivost: Na zalogi
SKU: GC-TPM2.0 SPI 2.0
€14,52 z ddv

Danes je varnost v ospredju vsakogar. Ker kibernetski kriminalci po vsem svetu poskušajo ukrasti vaše finančne in osebne podatke, morate storiti vse, da se zaščitite.
Medtem ko se mnogi uporabniki ščitijo s protivirusnimi programi in drugimi programskimi ukrepi, je resničnost, da če želite popolno brezskrbnost uporaba varnostne rešitve, ki temelji na strojni opremi. To je še posebej pomembno za zaposlene, kot so računovodje ali zavarovalni zastopniki, ki obdelujejo osebne podatke številnih posameznikov.
Na srečo obstaja rešitev za zaščito vaših dragocenih podatkov: Trusted Platform Module (TPM).

TPM je diskretni kriptografski procesor, pritrjen na ploščo, ki se priključi na osnovno ploščo. TPM varno shranjuje vaš kriptografski ključ, ki ga lahko ustvarite s programsko opremo za šifriranje, kot je Windows BitLocker. Brez tega ključa bo vsebina uporabnikovega osebnega računalnika ostala šifrirana in varna pred nepooblaščenim dostopom.
To pomeni, da bodo pri uporabi TPM podatki na našem računalniku varni ne samo pred zunanjimi programskimi grožnjami, temveč tudi pred fizično krajo. GIGABYTE TPM ima SLB9670, napredni 2048-bitni kriptografski procesor podjetja Infineon Procesor SLB9670 by Infineon ustreza vsem najnovejšim industrijskim standardom, vključno s TPM 2.0 in skupnimi merili (EAL4 +).

Ta procesor ustvari šifrirni ključ vojaškega razreda, ki omogoča uporabo šifriranja trdega diska s sistemom Windows BitLocker in tudi preverjanje identitete v spletu za naloge, kot je spletno bančništvo.

GC-TPM2.0 SPI 2.0 je združljiv z matičnimi ploščami GIGABYTE, ki vključujejo glavo TPM:

Intel platforma:
Intel 500 / 400 series / Z390 M GAMING / H610 / B660 / H670 / Z690
AMD platforma:
GA-AB350M-DASH
Podpora za Windows 7 64-bit, Windows 8.1 32/64-bit, Windows 10 64-bit